Uporabniška orodja

Orodja spletišča


sl:wiki:ecosystemservices

Primerjava izbranih različic

Prikazane so razlike med izbrano in trenutno različico strani.

Poveži s tem pogledom primerjave.

Both sides previous revision Prejšnja revizija
sl:wiki:ecosystemservices [2017/11/02 14:41]
irsnc
sl:wiki:ecosystemservices [2017/11/02 14:43] (Trenutna)
irsnc
Vrstica 24: Vrstica 24:
 Obstaja kar nekaj obsežnih poiskusov metodološkega oukvirjenja in vrednotenja ES v Alpskem območju, Evropi in po svetu. Nekaj pomembnih primerov takšnih iniciativ: Obstaja kar nekaj obsežnih poiskusov metodološkega oukvirjenja in vrednotenja ES v Alpskem območju, Evropi in po svetu. Nekaj pomembnih primerov takšnih iniciativ:
  
-  - //​[[:​sl:​wiki:​alpesaboutus|Projekt AlpES]]// , ki proučuje ter vključuje ekosistemske storitve in politiko njihovega upravljanja v Alpskem območju. Nadaljnje informacije o projektu AlpES lahko najdete na [[http://​www.alpine-space.eu/​projects/​alpes/​en/​home|spletni strani projekta]].+  - //​[[:​sl:​wiki:​alpesbackground|Projekt AlpES]]// , ki proučuje ter vključuje ekosistemske storitve in politiko njihovega upravljanja v Alpskem območju. Nadaljnje informacije o projektu AlpES lahko najdete na [[http://​www.alpine-space.eu/​projects/​alpes/​en/​home|spletni strani projekta]].
   - //Milenjska ocena ekosistemov//,​ ki ocenjuje vpliv sprememb ekosistemov na človekovo blaginjo na svetovni ravni. Za več informacij poglejte [[http://​www.alpine-space.eu/​projects/​alpes/​en/​home|spletno stran]] Millennium Assessment.   - //Milenjska ocena ekosistemov//,​ ki ocenjuje vpliv sprememb ekosistemov na človekovo blaginjo na svetovni ravni. Za več informacij poglejte [[http://​www.alpine-space.eu/​projects/​alpes/​en/​home|spletno stran]] Millennium Assessment.
   - //​Ekonomika////​ ekosistemov////​ in//// biodiverzitete ////(The Economics of Ecosystems and Biodiversity)//,​ je globalna iniciativa, ki se osredotoča na to, da "​postane vrednost narave vidna"​. Za več informacij poglejte [[http://​www.teebweb.org/​|spletno stran]] TEEB.   - //​Ekonomika////​ ekosistemov////​ in//// biodiverzitete ////(The Economics of Ecosystems and Biodiversity)//,​ je globalna iniciativa, ki se osredotoča na to, da "​postane vrednost narave vidna"​. Za več informacij poglejte [[http://​www.teebweb.org/​|spletno stran]] TEEB.
sl/wiki/ecosystemservices.txt · Zadnja sprememba: 2017/11/02 14:43 uporabnika irsnc